Een back-end developer is verantwoordelijk voor de technische kant van de website of webapplicatie. Hij/Zij ontwikkelt en implementeert technologie die ingewikkelde functies mogelijk maakt. Ook houdt hij zich bezig met de opslag van data in databases. Anders dan een front-end developer houdt hij zich niet bezig met design en kleurgebruik van de applicaties. Een back-end developer maakt vaak gebruik van een programmeertaal en een framework. Bij CL Web is dat PHP met het framework Laravel. Lees hier meer over Laravel!
Onder back-end development verstaan we het ontwikkelen van websites met complexe functionaliteiten. In het algemeen gaat het om functies die door een administrator of ingelogde gebruiker uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het beheren van producten van de webwinkel, het maken van uw facturen of antwoord geven op vragen die gebruikers hebben gesteld via uw website. Doordat dit geavanceerde functies kunnen zijn die lijken op een offline programma, spreken we vaak van een applicatie.
Back end applicaties kunnen het beste gamaakt worden met behulp van een framework wat er voor zorgt dat de programmeur sneller kan werken op een gestructureerde manier die onderhoud en overdraagbaarheid makkelijker maakt en een veilige applicatie garandeert. Laravel is een framework dat geschikt is voor het neerzetten van een een back-end applicatie.
Wij zijn specialist in het ontwikkelen van maatwerk back-end webapplicaties. Onze programmeurs zijn allemaal specialisten in PHP. Elke medewerker heeft daarbij zijn eigen invalshoek, waardoor iedereen elkaar versterkt. Wij geloven dat een focus op techniek ook tot een betere gebruikerservaring leidt. Bij het bouwen van applicaties staat bij ons de gebruikersinterface centraal. Dat wil zeggen dat het gebruiksgemak zwaar meeweegt in de technische uitvoering.
Voor het bouwen van de meest uiteenlopende webapplicaties gebruiken wij een framework. Dit zorgt ervoor dat onze programmeurs gestructureerd werken en sneller resultaat boeken dan vele concurrenten. Binnen het team vindt code review plaats. Hierdoor houden wij elkaar scherp en wordt de kwaliteit gewaarborgd. Elke applicatie die wij ontwikkelen kan door vrijwel elke medewerker onderhouden worden, zodat wij continuïteit kunnen garanderen. Het is gebruikelijk dat wij een Service Level Agreement (SLA) afsluiten. Hierin spreken we af dat wij snel en adequaat reageren en bug's oplossen.
Uiteraard werken wij samen met designers en ontwikkelen wij applicaties waarvan de gebruikersinterface centraal staat.